Pediatria social-Social Pediatrics

Blog de Pediatria Social

Eugenesia

leave a comment »

En algun deliri vuitcentista va aparèixer la idea que es podia millorar al gènere humà optimitzant la seva dotació genètica. Probablement originada pel desenvolupament de la ramaderia, que cercava millorar rendiments amb la manipulació de les mescles genètiques dels animals, va néixer la idea que es podia crear una raça superior promovent la procreació dels exemplars més afavorits i eliminar els que ho eren menys o els tarats.

Alguna cosa va haver de la interpretació de les teories de Darwin, que va dur a Herbert Spencer a encunyar la idea de “la supervivència dels millor dotats”. I, tot barrejat, a la cerca d’exemplars millors de l’espècie humana, fiant-ho a la selecció genètica. Prou però que ho va desmuntar Albert Einstein quan una bella dama li va dir que ajuntant la seva bellesa amb la intel·ligència del físic podrien produir uns fills extraordinaris. Einstein va replicar que també podien sortir amb la intel·ligència de la dama i la bellesa del físic, que sempre cal posar als imbècils al seu lloc.

Esgarrifa però, que aquestes alçades de la història, l’eurodiputat pel partit dels Ciutadans i segon a la llista del senyor Rivera, Javier Nart, hagi afirmat que els pares de nens amb discapacitats s’haurien d’esterilitzar. Tal com sona. Els seus votants o la seva representant a Catalunya, senyora Arrimadas ¿ho deuen tenir igual de clar? Només un detall perquè us imagineu cap on us poden portar els falangistes reconstituïts.

A banda de passar per sobre la libèrrima decisió que tenen tots els pares en la decisió de tenir-ne fills, ignora les múltiples oportunitats que el consell genètic pot oferir avui dia i les diferents formes de paternitat disponibles a la nostra societat. Interferir amb la integritat del cos de la gent està més enllà dels límits del respecte a la individualitat i la llibertat de les persones.

La procreació té notables components i repercussions socials. Però per sobre de tot està la lliure voluntat d’endegar la no petita responsabilitat de criar fills. Els que ens dediquem a l’atenció dels infants i les famílies i defensar els seus drets hem d’estar amatents i sortir al pas d’ideologies amb propostes que, a banda de desaforades, ofenen el més elemental respecte a la llibertat.

X. Allué (Editor)

NOTA: Hem evitat fer-ne cap referència als antecedents d’aquestes ideologies a la meitat del segle passat a Europa. La “reductio ad hitelerum” fa perdre contundència als plantejaments per la seva obvietat. Però ja veieu per on van.

 

 

Written by pedsocial

11 diciembre 2017 a 6:51

Publicado en 1

Tagged with , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: