Pediatria social-Social Pediatrics

Blog de Pediatria Social

Clítoris

leave a comment »

No sé, realment, quina mena d’obsessió tenen els clergues amb aquesta discreta part de l’anatomia femenina. Ni com han pogut induir milions de famílies a una pràctica que difícilment se li pot trobar una utilitat pràctica. Quan parlo de clergues és per què les pràctiques rituals tenen un arrel de caire religiós i són els líders religiosos els que interpreten i imposen les creences a la gent. Només te paral·lel amb l’obsesiva fixació amb la integritat de l’himen, tan reconsagrada en les cultures cristiano-musulmanes fins a incloure en les creences impossibilitats fisiològiques com parir per via vaginal i mantenir l’himen. O la virginitat, que igual no és exactament el mateix que la integritat anatòmica…

Dels consolidats maltractaments dels quals són víctimes els components de la meitat de la humanitat que formen el sexe femení, la Mutilació Genital Femenina és de les més absurdes, perilloses, inútils a tots els efectes i molt lamentablement prevalent en amples sectors socials, principalment africans. Deixeu-me creure, però, que el rebuig que genera, té un xic de racisme inherent, quan a cultures “blanques”, la manipulació dels prepucis no compta amb el mateix nivell de crítica.

L’Organització de les Nacions Unides declara el dia d’avui, 6 de febrer, el Dia Internacional de la Tolerància Cero amb la Mutilació Genital femenina (http://www.un.org/es/events/femalegenitalmutilationday/). Al seu comunicat diuen: La mutilació genital femenina (MGF) comprèn tots els procediments consistents en alterar o danyar els òrgans genitals femenins per raons que res tenen a veure amb decisions mèdiques, i és reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i nenes. Volen dir que s’inclouen totes les pràctiques sovint primitives i barroeres, que van des de l’ablació simple, a la resecció dels llavis i relligament per a tancar el foramen vaginal o qualsevol altra barbaritat quirúrgica. Indiquen que: “…cal fer esforços sistemàtics i coordinats que involucrin les comunitats senceres, que s’enfoquin en els drets humans i en la igualtat de gènere….”

Apunteu-vos-hi.

X. Allué (Editor)

Si voleu saber més de la Mutilació Genital Femenina cliqueu AQUÍ

 

 

Anuncios

Written by pedsocial

6 febrero 2018 a 14:31

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: