Pediatria social-Social Pediatrics

Blog de Pediatria Social

Futbol genuí – Sport, solidaritat, compartir esforços

leave a comment »

Un breu contacte m’ha apropat a una iniciativa esportiva, al meu parer, de enorme trascendència social. L’equip de futbol de la meva ciutat, un d’antic (fundat el 1886) popular i carismàtic, inclou en les seves seccions una de “futbol genuí”, part de la Liga Genuine creada a partir d’una proposta del Nàstic el 2016. Es tracta de crear una lliga de futbol en la què jugarien persones amb discapacitats intel·lectuals, per demostrar el ferm compromís del futbol professional amb la societat en termes de diversitat i inclusió.

Laliga Genuine és una iniciativa integradora de responsabilitat social i pionera al món, organitzada per Laliga a través de la seva Fundació, consistent en una Lliga de futbol integrada per equips del col·lectiu DI (persones amb discapacitat intel·lectual). La Liga genuine te per objectius la normalització de la pràctica del futbol en el col·lectiu DI i el compromís del futbol professional amb aquest projecte integrador i socialment responsable.
Amb l’idea d’aconseguir que tots els clubs de Laliga comptin amb el seu equip Genuine, hi participen jugadors/res de més de16 anys, que certifiquin una discapacitat intel·lectual a partir del 33%. De més petits també participen en qualitat de juvenils
La competició es juga en la modalitat de Futbol 8, en partits de 4 parts de 12 minuts cadascuna. Els 18 clubs de futbol actuals juguen en 6 grups de 3 equips.

Que l’esport col·lectiu és una excel·lent activitat per a la integració del jovent està fora de tota dubte. Que, a més, dediqui part dels esforços a col·lectius més febles és d’un més gran valor.

Els que tenim responsabilitat de la cura dels nens discapacitats hem de conèixer i fomentar aquest tipus d’iniciatives i, alhora, promoure la participació dels que s’en poden beneficiar, nens i famílies, segons mostra l’experiència d’aquesta iniciativa.

X. Allué (Editor)

Anuncios

Written by pedsocial

3 septiembre 2018 a 7:07

Publicado en 1

Tagged with , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: