Pediatria social-Social Pediatrics

Blog de Pediatria Social

Falten metges…

leave a comment »

Aquests mesos passats hem vist com els metges han sortit al carrer, han convocat una vaga a la qual hem donat suport des d’aquest blog. Els motius han estat les condicions de treball i la desorganització assistencial. Al fons de la qüestió està el minvant nombre de facultatius i la previsió de jubilacions que encara ho farà més precari.

Més abans queda la peculiar i antiquada carrera de medicina i la insuportable gestió de l’accés a la formació especialitzada, que no farà possible la incorporació de nous metges al sistema.

Tot plegat una situació complexa, antiga, mal girada per la inoperància de successius governs de l’estat i els seus ministeris de salut i de Formació universitària que, des d’aquí i ara, no volem entrar-hi per no avorrir als lectors amb un relat de desgràcies.

Sí que tenim opinió sobre el fet concret que falten metges. No és cert. El nombre facultatius per població roman a uns nivells comparables o superiors als països del nostre entorn. Una altra cosa és la seva distribució i organització. Realment, i només mirant els números, del que resultem mancats és concretament de psiquiatres i, pel que a nosaltres afecta, especialment psiquiatres infantils.

A l’àmbit general, el que realment falten al món sanitari són infermers i treballadors socials sanitaris. Aquí la comparança amb els sistemes d’altres països europeus ens deixa realment enrederits.

Tota una temàtica a afrontar d’una manera global, si és que us ve de gust.

X. Allué (Editor)

Written by pedsocial

29 diciembre 2018 a 10:09

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: