Pediatria social-Social Pediatrics

Blog de Pediatria Social

Battered babies – nadons maltractats

leave a comment »

Al nostre entorn, en les setmanes que portem d’any ja s’han enregistrat dos casos de nadons de poques setmanes de vida agredits pels seus pares. Un és mort i l’altre està greu a la UCI del meu hospital. Ambdós casos coincideixen que els pares són parelles molt joves, molt probablement enfrontades a la cura d’un infant no desitjat i pel que no es troben en condicions mentals d’assumir. La concomitància d’antecedents d’abusos i violència anterior, consum de drogues i situació social inestable són tan comuns i habituals que es pot dubtar que siguin determinants.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya comptabilitza més de 9000 nens sota la seva custòdia. Nens que els seus pares no poden, no saben o no es mereixen tenir-los. De ben segur massa nens que desborden els recursos dedicats i als que els hi espera un futur incert.

Els pediatres i altres professionals dedicats a la infància poc poden fer més que detectar els casos, denunciar-los i intentar que se’ls hi posi algun remei. Però no hem de deixar de demanar als poders que tinguin en compte aquesta epidèmia social i la necessitat d’esmerçar tota mena de recursos per la seva contenció. És el futur d’una part de la nova població que està en joc.

X. Allué (Editor)

Written by pedsocial

15 febrero 2019 a 18:45

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .

A %d blogueros les gusta esto: